Delikatesser från Småland Närproducerat kött 

2021-05-26

Vasens Ost. Är tillbaka i vårt sortiment!

Vi kan återigen erbjuda Vasens ostar till butiker och restauranger i Smålands, Blekinge och Skåne. Dessa ostar är unika eftersom mjölkråvaran kommer ifrån gården Vasen som ligger i en liten by utanför Vetlanda som heter Nye. Här bedriver Kjell och Per Sandahl släktgården Vasen sedan 1982. På gården finns ca 500 kor som betar på de stora fina åkrarna mitt i Smålands Trädgård. 
 

2021-05-12

Nytt dotterbolag i Skåne!

I maj månad satte vårt dotterbolag Södra Skafferiet igång sin verksamhet. Södra Skafferiet utgår ifrån Malmö och kommer att rikta in sig på att förse butiker och restauranger i Skåne med lokal mat från södra Sverige.  I samarbete som kommer att ge många fördelar på marknaden. Detta betyder dels att våra småländska leverantörer kommer att ha möjlighet att sprida sin varumärken även över hela Skåne. Samtidigt så kan våra kunder i Smålands och Blekinge få tillgång till ett bredare sortiment som härrör från de skånska slätterna. 
Han som kommer driva Södra skafferiet Heter Olle Axemo är en kille med stort matintresse och ett otroligt driv!
 
Besök gärna södra skafferiets hemsida. www.sodraskafferiet.se
 

2020-09-10

Äntligen är den tillbaka!

Äntligen är den tillbaka!! Nu kan åter erbjuda vita vinbärs-mousserande dryck på 65cl flaska ! 

Ett kärt återseende från Rudenstams.

2020-05-19

nytt samarbete med Kvarnagårdens bryggeri!

”Så glad att kunna meddela att detta samarbete börjar idag. Vår Utvandraren 3.5 % session ale bryggdes med malt från Brewmaster med kärnor från Skåne bönder.

Nu tar Smålands Skafferi AB vårt läckra folköl och hjälper till att dela ut över hela småland.”

Kvarnagårdens Bryggeri

2020-05-18

Vi erbjuder nu även Grillbricka i vårt sortiment

Det är med glädje vi kan berätta att vi fått tillökning i Familjen. Vi erbjuder nu även Grillbricka i vårt sortiment!  Grillbrickan innehåller 2 Ostsalsiccia, 2 hot chili & 2 tjocka grillkorvar.
Ni kan hitta den i ICA Butiker i och runtomkring Växjö!

2020-04-29

Nytt kylrum på 140kvm

Äntligen!! Kanske inte världens roligaste bild – men just nu gör den mig väldigt glad! I två år har jag väntat på dagen då vårt kyllager står klart, och nu är dagen här! Vi är otroligt stolta, i framtiden finns bara möjligheter. 

2020-04-24

Smålands Skafferi 5 år

Som nybliven 30 åring har jag precis börjat förstå hur fort tiden går! Trots det kan jag inte förstå att det var 5 år sedan jag satt med ett excel-ark och la ihop en budget för att se hur jag ska kunna omsätta 1 miljon kronor.

Jag var inte helt säker på att jag skulle lyckas, det kändes som en stor grej, men…. jag var laddad! Det var dock en sak som jag var 100% säker på. Jag ska ge allt. Grundpelarna i mitt företagande lyder enligt följande: Alltid göra mitt bästa. Skapa mina egna möjligheter & ta dem när dem kommer. Var aldrig rädd att förlora – för gör jag det så kan jag alltid göra något annat.

Jag vill inbilla mig själv att det är detta tankesätt som får mig att göra det lilla extra och kanske är det en av anledningarna till att vi i år kommer att omsätta över 30 miljoner kronor att vi har 5 st kylbilar som levererar varor över hela Småland, Blekinge och delar av Skåne….varje vecka. Kanske är det därför vi har ett kyllager med kontor på 300 kvadratmeter. Kanske är det därför vi är 6 st heltidsanställda och 3 extrajobbare.

Men….jag är inte så naiv så att jag tror att allt detta bara beror på mig för om jag inte hade fått hjälp av mina föräldrar att låna pengar till att köpa den första kylbilen eller av Claes Lövgren och hans kunskaper. Eller om jag aldrig fått hjälp av mina vänner, familj och kollegor att ställa upp när det har varit marknad, körning eller att uppmuntra mig när något har gått snett. Nej då hade jag antagligen aldrig kunnat lägga ut detta inlägg och Smålands Skafferi hade antagligen inte funnits. Så Stort tack alla som har hjälpt till under dessa år – ni vet vilka ni är! Och Grattis till oss på 5 årsdagen! Nu kör vi 5 år till!

2020-03-30

Nu finns vårt köttsortiment tillgängligt för Smålands Coopbutiker

Nu har Smålands Coopbutiker möjligheten att få hem vårat köttsortiment, har ni inte det i er butik? Fråga personalen så kan dom få hem det.

2020-01-20

Nytt lager

Nytt lager och adress på Grusåsvägen 3 på Norremark. Vi kan nu börja hantera större volymer och ett bredare sortiment. 

2019-12-20

Ny kylbil

Smålands skafferi förfogar nu över 5 st kylbilar detta betyder möjligheter! 

2019-12-02

NYTT SAMARBETE

Vi kommer att inleda ett samarbete med Gäsene Mejeri.

Välkommen till Smålands Skafferi

Fokus på försäljning, logistik & kvalité.

© Smålands Skafferi AB , 2020