Delikatesser från Småland Närproducerat kött 

2023-03-01

Smålands Skafferi vinner stort i Kronoberg

Tilldelningsbeslutet avseende upphandlingen av färskt kött och charkuteriprodukter för Kronobergs Län offentliggjordes under onsdagen.
 
Smålands Skafferi vinner hela uppdraget med en avtalstid på upp till 4 år inklusive optioner. Upphandlingen är genomförd av Växjö Kommun och innefattar leveranser av färskt kött och charkuteriprodukter till Alvesta- Lessebo- Ljungby- Markaryd- Uppvidinge- Växjö och Älmhults kommuner. Avtalsvärdet uppgår till ca 70 MSEK.
 
-Tilldelningen innebär att vi ytterligare stärker oss i Kronobergs län och vi är mycket glada över att fått förtroendet att leverera våra produkter till merparten av länets offentliga verksamheter. Uppdraget blir det andra för oss med inriktning på offentlig verksamhet, då vi sedan tidigare levererar till Tingsryds kommun. Uppdraget innebär också att vi kommer att behöva rekrytera fler medarbetare både i Åseda och i Växjö. Vidare kommer avtalet att komplettera vår verksamhet och skapa goda synergieffekter för verksamheten, säger Smålands Skafferis VD Oskar Jonsson.
 
Avtalet planeras starta 1 april 2023. (Avtal kommer tecknas om 10 dagar under förutsättning att inga överprövningar kommer in).
 
Not: Nyligen offentliggjordes det att Smålands Skafferi förvärvade anrika Stens Chark i Åseda vilket innebär att man nu har en egen produktionsanläggning i koncernen. 

Smålands Skafferi AB är en livsmedelsgrossist med hjärta och fokus på svensk mat. Vi har sedan bolagets grundades 2015 fokuserat på att skapa möjligheter för det lokala mathantverket att utvecklas och växa på marknaden. Genom vår verksamhet skapas förutsättningar för lokala producenter att sälja sina produkter och samtidigt gynna konsumenter som värdesätter lokala produkter med spårbarhet och en hög kvalitet. I vårt moderna lager i Växjö tar vi dagligen emot varor från våra leverantörer som sedan packas om enligt kundens önskemål och lastas på våra egna tempererade transportbilar för vidare transport till respektive kund. Sedan bolaget grundandes har vi varje år växt organiskt. Under senaste verksamhetsåret 2022 kommer vi uppnå en omsättning om ca 41 MSEK.

2023-02-20

Smålands Skafferi förvärvar Stens Chark i Åseda

I dagarna blev det klart att Smålands Skafferi förvärvar charkuteriet Sten Johansson i Åseda. 
 
Förvärvet av Stens Chark i Åseda är viktigt för oss då vi med en egen produktionsanläggning kommer kunna leva upp till våra kunders stadigt växande efterfrågan av lokalproducerade charkuterivaror. Smålands Skafferis försäljning har sedan starten 2015 årligen ökat. Genom förvärvet stärker vi oss ytterligare som leverantör och med en egen produktionsenhet i Åseda med en erfaren charkuterist och dess medarbetare skapas möjligheten att vidareutveckla verksamheten och bredda vårt sortiment av närproducerad mat, säger Smålands Skafferis vd Oskar Jonsson.

2022-10-12

Oskar har blivit utsedd till Årets Unga företagare i Växjö Kommun 2022.

Den 12 oktober hyllades Växjös företagare med en näringslivskväll och priser för Årets företagare samt Årets Unga Företagare delades ut.
Det är branschorganisationen företagarna och Växjö kommun som är ansvariga för denna tillställning.
 

Priset för Årets Unga Företagare tilldelades Oskar Jonsson, grundare av Smålands Skafferi med motiveringen:

”Tillsammans med sin verksamhet har denne företagare bland annat lyft lokala producenter och gjort dessa mer lättillgängliga för närområdet. Med en stor drivkraft för inte bara sitt företag utan också för människor och miljön så har denna företagare lyckats att leverera goda ekonomiska resultat sedan starten med en fantastiskt tillväxt. Pristagaren kännetecknas som en ”redig” smålänning som driver företaget med en stark drivkraft och ett stort engagemang”.

 

2021-05-26

Vasens Ost. Är tillbaka i vårt sortiment!

Vi kan återigen erbjuda Vasens ostar till butiker och restauranger i Småland, Blekinge och Skåne. Dessa ostar är unika eftersom mjölkråvaran kommer från gården Vasen som ligger i en liten by utanför Vetlanda som heter Nye. Här bedriver Kjell och Per Sandahl släktgården Vasen sedan 1982. På gården finns ca 500 kor som betar på de stora fina åkrarna mitt i Smålands Trädgård. 
 

2020-09-10

Äntligen är den tillbaka!

Äntligen är den tillbaka!! Nu kan vi åter erbjuda vita vinbärs-mousserande dryck på 65cl flaska! 

Ett kärt återseende från Rudenstams.

2020-05-19

nytt samarbete med Kvarnagårdens bryggeri!

”Jag är så glad att kunna meddela att detta samarbete börjar idag. Vår Utvandraren 3.5 % session ale bryggdes med malt från Brewmaster med korn från Skåne bönder.

Nu tar Smålands Skafferi AB vårt läckra folköl och hjälper till att dela ut över hela småland.”

Kvarnagårdens Bryggeri

2020-05-18

Vi erbjuder nu även Grillbricka i vårt sortiment

Det är med glädje vi kan berätta att vi fått tillökning i Familjen. Vi erbjuder nu även Grillbricka i vårt sortiment! Grillbrickan innehåller 2 Ostsalsiccia, 2 hot chili & 2 tjocka grillkorvar.
Ni hittar den i ICA butiker i och runtomkring Växjö!

2020-04-29

Nytt kylrum på 140kvm

Äntligen!! Kanske inte världens roligaste bild – men just nu gör den mig väldigt glad! I två år har jag väntat på dagen då vårt kyllager står klart, och nu är dagen här! Vi är otroligt stolta, i framtiden finns bara möjligheter. 

2020-04-24

Smålands Skafferi 5 år

Som nybliven 30 åring har jag precis börjat förstå hur fort tiden går! Trots det kan jag inte förstå att det var 5 år sedan jag satt med ett excel-ark och la ihop en budget för att se hur jag ska kunna omsätta 1 miljon kronor.

Jag var inte helt säker på att jag skulle lyckas, det kändes som en stor grej, men…. jag var laddad! Det var dock en sak som jag var 100% säker på. Jag ska ge allt. Grundpelarna i mitt företagande lyder enligt följande: Alltid göra mitt bästa. Skapa mina egna möjligheter & ta dem när dem kommer. Var aldrig rädd att förlora – för gör jag det så kan jag alltid göra något annat.

Jag vill inbilla mig själv att det är detta tankesätt som får mig att göra det lilla extra och kanske är det en av anledningarna till att vi i år kommer att omsätta över 30 miljoner kronor att vi har 5 st kylbilar som levererar varor över hela Småland, Blekinge och delar av Skåne….varje vecka. Kanske är det därför vi har ett kyllager med kontor på 300 kvadratmeter. Kanske är det därför vi är 6 st heltidsanställda och 3 extrajobbare.

Men….jag är inte så naiv så att jag tror att allt detta bara beror på mig för om jag inte hade fått hjälp av mina föräldrar att låna pengar till att köpa den första kylbilen eller av Claes Lövgren och hans kunskaper. Eller om jag aldrig fått hjälp av mina vänner, familj och kollegor att ställa upp när det har varit marknad, körning eller att uppmuntra mig när något har gått snett. Nej då hade jag antagligen aldrig kunnat lägga ut detta inlägg och Smålands Skafferi hade antagligen inte funnits. Så Stort tack alla som har hjälpt till under dessa år – ni vet vilka ni är! Och Grattis till oss på 5 årsdagen! Nu kör vi 5 år till!

2020-03-30

Nu finns vårt köttsortiment tillgängligt för Smålands Coopbutiker

Nu har Smålands Coopbutiker möjligheten att få hem vårat köttsortiment, har ni inte det i er butik? Fråga personalen så kan dom få hem det.

2020-01-20

Nytt lager

Nytt lager och adress på Grusåsvägen 3 på Norremark. Vi kan nu börja hantera större volymer och ett bredare sortiment. 

2019-12-20

Ny kylbil

Smålands skafferi förfogar nu över 5 st kylbilar detta betyder möjligheter! 

2019-12-02

NYTT SAMARBETE

Vi kommer att inleda ett samarbete med Gäsene Mejeri.

Välkommen till Smålands Skafferi

Fokus på försäljning, logistik & kvalité.

© Smålands Skafferi AB , 2020